Heldere uitleg! 

Ik had echt een trauma overgehouden van de taallessen op school. Dankzij de heldere uitleg in deze training is mijn kijk helemaal veranderd. 

Ik voel me veel zekerder 

Vroeger zat ik de hele tijd te twijfelen tijdens het schrijven van een mail aan een klant, nu voel ik me veel zekerder.

 

Goed Nederlands schrijven is soms best lastig, daarover is iedereen het wel eens. En de voortdurende veranderingen in de regels van de spelling maken het er ook al niet eenvoudiger op. Veel mensen kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken, zodat ze weer precies weten hoe het moet.
 

Programma 

In deze tweedaagse training krijgt u op een degelijke en toch speelse manier een volledig overzicht van de struikelblokken in de Nederlandse taal:
  • De laatste wijzigingen in de Nederlandse spelling: is het nu pannekoek of pannenkoek? En waarom is het apetrots zonder n maar apenrots met een n?
  • De spelling van werkwoorden: U wilt toch niet meer twijfelen over de werkwoordspelling in de zin Uw telefoontje wordt morgenochtend beantwoord.
  • De juiste woordkeuze: Is het De raad heeft haar voorstel weer ingetrokken. Of is het zijn voorstel? Een groot aantal taalkwesties komt aan de orde.
  • Interpunctie: Moet die afkorting met hoofdletters of met kleine letters? Hoort hier nou een komma of niet?
Dag 1 van de training besluiten we met het grote Spelling-spel, op dag 2 maakt u een eindtoets zodat u zicht krijgt op uw leerrendement.

 

Wat levert deelname op? 

Deelnemers aan deze training schrijven met meer gemak, met minder twijfel en vooral: met beduidend minder fouten! In de praktijk blijkt deze opfristraining Nederlands heel effectief: mensen die eerst een hekel hadden aan schrijven, vinden schrijven na de cursus leuk en veel deelnemers zeggen achteraf: ‘Ik wist niet dat onze taal zo interessant was’. En waar het eigenlijk om gaat: Deelnemers aan deze training schrijven met meer gemak, met minder twijfel en vooral: met beduidend minder fouten!
 

Praktische informatie 

  • Datum: de eerstvolgende training vindt plaats in najaar 2022 
  • Docent: dr. Uriël Schuurs
  • Kosten: € 799,-

Vragen? 

Vanaf augustus kunt u zich weer inschrijven voor deze training. Wilt u alvast meer informatie? Of wilt u een offerte voor in-company aanvragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier. 
 
Meer informatie