Een aanrader!  

Een leuke interactieve cursus met leerzame voorbeelden van wat wel en wat niet werkt in een beleidsnotitie: hier heb je wat aan!

 

Duidelijke voorbeelden 

Je krijgt duidelijke voorbeelden en tips die in de praktijk ook echt werken.

 

Kort en bondig. Duidelijk en overtuigend. Helder taalgebruik. Met sterke argumenten die de keuzen onderbouwen. Voor iedereen te begrijpen. En liefst ook nog inspirerend… Er worden nogal wat eisen gesteld aan een beleidsnotitie, eisen die deels ook tegenstrijdig zijn aan elkaar. Hoe ga je daar als schrijver van een beleidsnotitie mee om?
 
 

Programma 

In deze training gaan we in op de volgende zaken:
 
  • Wat is beleid? Welke beleidsfasen zijn te onderscheiden? En wat voor consequenties heeft dit voor een beleidsnota?
  • Wat is de ideale tekstindeling bij een beleidsnota? Welke aanpassingen zijn hierbij nodig met het oog op uw organisatie?
  • Wat draagt bij aan uw overtuigingskracht?
  • Hoe zorgt u voor een heldere tekst in de juiste stijl?
  • Waarop moet u letten bij de uiteindelijke afwerking en oplevering van de beleidsnota?
In de training gaan we ook in op de achtergronden: er gaat immers nog wel wat aan vooraf. Hoe ontstaat beleid eigenlijk? Welke rol heb je als beleidsmedewerker in het strategische spel dat je als beleidsmedewerker speelt? En hoe vervul je die rol op zo’n manier dat alle stakeholders het gevoel hebben echt gezien te zijn, gehoord te worden? 
 
Als deelnemer krijgt u de mogelijkheid om de nieuwe inzichten direct toe te passen op een beleidsnotitie waar u op dat moment mee bezig bent. Bovendien bieden we elke deelnemer de mogelijkheid voor gratis feedback op een beleidsnotitie binnen twee maanden na afloop van de training, zodat de training echt kan landen in de praktijk! Ook u kunt vanaf nu een beleidsnotitie schrijven die het beleid daadwerkelijk ondersteunt! 
 

Voor wie? 

Deze training is bedoeld voor iedereen die met enige regelmaat een beleidsnotitie schrijft en het gevoel heeft dat het beter, efficiënter en trefzekerder kan. De training is ook geschikt voor medewerkers die nog niet eerder een beleidsnotitie hebben geschreven en behoefte hebben aan een praktische leidraad. Tot slot verdient het aanbeveling om organisatiebreed af te stemmen welke eisen er worden gesteld aan een beleidsnotitie; om die reden is het te overwegen om deze training ook in-company te laten verzorgen.
 

Praktische informatie 

  • Datum: de eerstvolgende training vindt plaats in najaar 2022 
  • Docent: dr. Uriël Schuurs
  • Kosten: € 799,-
  • Meer weten? Download ons artikel over Beleidsnotities, gepubliceerd in VM Magazine (december 2012).

Vragen? 

Vanaf augustus kunt u zich weer inschrijven voor deze training. Wilt u alvast meer informatie? Of wilt u een offerte voor in-company aanvragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier. 
 
Meer informatie