Nog maar een paar maanden, dan beginnen de centrale examens alweer… Dat betekent hard werken voor de leerlingen, maar zeker ook voor de docenten. Ook na afloop van het examen: het vergt nogal wat om het examen Nederlands te corrigeren. Het spreekt niet voor zich hoe u dat nou moet aanpakken. In de maanden maart en april bieden we docenten een steuntje in de rug met een minitraining van 3 uur om te laten zien hoe u het examen Nederlands h/v moet corrigeren en wat er allemaal bij komt kijken. 
 

Programma 

Het programma van deze training kent de volgende vijf onderdelen:
 
  • Kijkje in de keuken: Hoe komt het examen Nederlands tot stand? 
  • Puntjes op de i: Waar moet je als docent met name op letten? 
  • Correctiewerk: Individueel beoordelen van leerlingwerk
  • Reflectie: Bespreken van problemen bij het beoordelen 
  • Afsluiting: Praktische tips en openstaande kwesties 
Tevoren sturen we u de te bespreken examenonderdelen toe. Ter plekke krijgt u een set met authentieke antwoorden van leerlingen: die gaan we beoordelen en gezamenlijk bespreken. Na afloop krijgt u een Bewijs van deelname uitgereikt.
 

Voor wie? 

Deze training is exclusief bedoeld voor docenten Nederlands in de bovenbouw havo en vwo. 

Over de trainer

DR. uriël schuurs

Uriël werkte als docent Nederlands vwo, als universitair medewerker vakgroep Nederlands van universiteit Utrecht en als toetsdeskundige bij het Cito in Arnhem. Hij is erg actief voor het schoolvak Nederlands en werkt tegenwoordig fulltime vanuit zijn trainingsbureau.

Uriël is gepromoveerd op onderzoek naar de verbetering van schrijfonderwijs. In de loop der tijd heeft hij een groot aantal artikelen over de examens Nederlands gepubliceerd. Daarnaast publiceerde hij onder andere over mogelijkheden tot verbetering van het onderwijs Nederlands, over woordenschatdidactiek, over toetsing, over het nut van serious gaming in het taalonderwijs en hij schreef twee van de zes hoofdstukken in het boek Tekstanalyse

Praktische informatie 

Tijdsinvestering: 3 klokuren
Kosten: € 295,- inclusief alle materialen. Tip: Uw school beschikt over een bijscholingsbudget voor docenten. (zie de CAO VO, artikel 16.4 en 16.5). Daarmee kunt u de kosten van deze training volledig vergoed krijgen. Vraag ernaar op uw school!
 
Data en locaties:
  • Regio Amsterdam: maandag 20 maart 2023 --> inschrijving gesloten
  • Regio Utrecht: donderdag 6 april 2023 --> inschrijving gesloten
  • Regio Rotterdam: dinsdag 11 april 2023
De training vindt telkens plaats van 16.00 tot 19.00 uur. Halverwege de bijeenkomst bieden we de deelnemers een maaltijd met soep en broodjes.
 
Afhankelijk van het aantal inschrijvingen en waar de deelnemers vandaan komen, kiezen we de locaties waar de training gaat plaatsvinden.

 

Vragen? 

Heeft u vragen over deze training? Stel deze via het contactformulier

Aanmelden

U kunt hier inschrijven: registreer uw naam en telefoonnummer, de naam van uw school en uw school-mailadres en we bevestigen uw inschrijving. Uw inschrijving is pas definitief nadat het inschrijfgeld is voldaan.
 
Meld u aan

publicaties

Lees hier enkele recente publicaties van uw trainer: