Specifieke trainingen op maat

Op uw aanvraag verzorgen we via open inschrijving diverse trainingen op maat.
U kunt daarbij denken aan bijvoorbeeld:

Inschrijven voor een van deze trainingen gaat via het inschrijfformulier onder het kopje 'Overig'.

Argumenteren

U leert om redeneringen te analyseren, op waarde te beoordelen en zelf goed te argumenteren. We maken onder andere gebruik van het hoofdstuk Argumentatieanalyse van collega en gasttrainer Gerard Verhoeven en Peter Jan Schellens uit het boek Tekstanalyse.

Argumenteren.jpg

Leren interviewen

U oefent de vaardigheid om in korte tijd echt contact te maken en in een vertrouwde sfeer de belangrijke vragen te stellen.

Tekstanalyse.jpg

Retorica in moderne teksten

Veel van het verleden behoudt zijn waarde totdat wij het vergeten. Zo is het ook met de vele inzichten uit de rijke en lange retorische traditie. In deze training leert u een aantal oude retorische trucs toepassen op moderne teksten. We maken gebruik van twee hoofdstukken die de trainer Uriël Schuurs heeft geschreven voor het boek Tekstanalyse.

Columns schrijven

Het lijkt gemakkelijk, maar het is misschien wel het moeilijkste genre: er zijn immers nauwelijks regels. Wees welkom om de kunst af te kijken. En wees voorbereid op eerlijk commentaar.

Een bedrijfsblad maken.jpg

Een bedrijfsblad maken

Wilt u een bedrijfsblad opzetten? Leer in deze training van de fouten die anderen al hebben gemaakt. Wilt u uw bedrijfsblad verbeteren? Kom hier de inspiratie halen en de mogelijkheden in beeld brengen. We maken gebruik van het boek Een bedrijfsblad maken van collega en gasttrainer Rob Visser en van de jarenlange praktijkervaring van de trainer.

Schrijven voor het web

Zelf de website bijhouden? In de praktijk valt het vaak toch tegen. In onze training laten we u zien

  • hoe u teksten prettig leesbaar maakt voor het web
  • hoe u uw website goed vindbaar maakt voor zoekmachines.

We maken gebruik van onder andere het boek Webschrijven: Schrijven voor Nieuwe Media van onze gasttrainer Liesbeth Tettero.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.